Blog

Sov godt i overgangsalderen

alarm-clock-4568283_1280

Har du problemer med at sove, falde i søvn, eller kunne få en ubrudt nattesøvn, så er du ikke alene. Søvnløshed er et af de symptomer, der kommer i forbindelse med overgangsalderen, ofte ledsaget af myldretanker. Udover at være træt og uoplagt så betyder den manglende søvn, at vi lettere føler os mentalt pressede, ligesom vi bliver mere følsomme over for smerter.

Ofte kommer søvnløsheden fra den ene dag til den anden. Pludselig kan du ikke længere falde i søvn, selv om du er træt. Det kan også væ…

Læs mere…

Video-interview med Berlingske

Berlingske23:2

I dette videointerview med Berlingske fortæller jeg om, hvordan jeg blev medicineret mod angst og depression, da jeg var på vej i overgangsalder. Se videoen HER

Læs mere…

Forsker: "Vi ved ikke en dyt om overgangsalderen"

Maria Hybholt_DSC0655 copyfoto_jakobvind

Maria Hybholt vil forske i kvinders overgangsalder. Hun står uforstående overfor, at vi ved så lidt, om hvad der sker i denne komplekse periode af kvinders liv. Det forsøger hun nu at lave om på.

Der mangler viden om overgangsalderen, og hvordan den påvirker kvinders liv. Derfor drømmer forskere fra Københavns Universitet om at skabe et videncenter, der kan blive udgangspunktet for en bedre forståelse af denne periode af kvindelivet, og på sigt også en bedre behandling.

”Vi ved alt for lidt om…

Læs mere…

Hvor på den følelsesmæssige stige er du?

3-kopi

1

Hvor på den emotionelle stige befinder du dig? Dine følelser er din indre GPS, der hele tiden guider dig i den rette retning i dit liv, hvis du vel og mærke lytter efter. Særligt i overgangsalderen kan det betale sig at blive mere lydhør over for den indre vejledning, når energi og humør bliver påvirket af de mange forandringer, fysisk, psykisk og åndeligt. 

 

Lever du dit liv i tillid og glæde, eller er din tilværelse overvejende præget af tvivl og bekymringer? 

Hver en tanke afstedkomme…

Læs mere…

Noget begynder at spire

320574368_859194925322755_4582764447566214809_n

Vi har lige passeret vintersolhverv, og lyset vender langsomt men sikkert tilbage. I begyndelsen er det ikke til at se, at dagene bliver længere. Men selv om vi ikke kan se forandringen, så sker der noget alligevel. Dag for dag bliver det lysere. Omtrent sådan er det også, når vi i årene fra 40 til 60 år oplever midtlivskrisen. For kvinder falder den samtidigt med de hormonelle forandringer og overgangsalderen. 

I starten virker det som om, at alt det velkendte står til forhandling, eller lig…

Læs mere…

Hypnose: Din indre visdom

NB: Vær opmærksom på, at du må ikke lytte til hypnosen, mens du kører bil, på cykel eller betjener motoriserede værktøjer. Sæt eller læg dig et sted, hvor du kan være uforstyrret, mens du lytter til hypnosen. God fornøjelsen.

Læs mere…

Er du styret af, hvad andre siger om dig?

Postitnote

Selv om overgangsalderen kan være særdeles kaotisk og besværlig, så er det også en periode af dit liv, hvor du har lejlighed til at frigøre dig fra tidligere tiders snærende bånd. I de indledende faser af overgangen er det ofte de fysiske og psykiske symptomer, der fylder mest, og gør det svært at få øje på noget som helst befriende ved denne periode af dit liv. Men når de hormonelle udsving flader ud, og det gør de, så er der noget, der bliver nemmere. Og det er ofte i denne fase, at man tage…

Læs mere…

Lyt til din sjæls stemme

edz-norton-j5itydU55FI-unsplash

"Intuitionen er sjælen, der kalder på dig i mellemrummet mellem to tanker".

Sådan lyder et citat af den indisk-amerikanske læge og spirituelle lærer, Deepak Chopra, og det  beskriver så fint, hvad der sker, når vi oplever en klar følelse af at vide, hvorvidt noget er rigtigt eller forkert. Du kan ikke logisk forklare, hvor du har den viden fra. Du ved det bare instinktivt. 

Du ved også, når du har overhørt stemmen, og trumfet dine logiske argumenter igennem, for derefter at se, at det var en…

Læs mere…

Styrk dit selvværd i overgangen

cosmea-ga03ee326a_1920

At arbejde med sit selvværd er ikke bare berigende, det er også ofte også en nødvendighed, når vi rammer overgangsalderen, fordi vi her bliver konfronteret med vores overbevisninger om, hvem og hvad vi er.  Og det er højst sandsynligt, at du er nødt til at justere på dine overbevisninger, så de passer til det menneske, du er i dag. Ligesom vi skifter garderoben ud efter årstidernes skiften, så kan det være nødvendigt at ændre sine overbevisninger for at kunne leve det bedst mulige liv.

Jeg le…

Læs mere…

Træthed i overgangsalderen

juan-gomez-nwIvv4Fk91c-unsplash

Jeg har altid kunnet sove som en sten i otte timer, vågne op og være frisk og veludhvilet. Lige indtil jeg blev kastet ind i peri-menopausen. Fra den ene dag til den anden kunne jeg pludselig ikke sove. Jeg var meget lang tid om at falde i søvn, og sov ikke mere end et par timer, før jeg vågnede op lysvågen, og langt fra udhvilet. Derefter fulgte endnu et par timer, hvor jeg roterede rundt i sengen, før jeg måske faldt hen en time eller to. Det betød jeg slæbte mig gennem dagen som en olding. …

Læs mere…