do.jpgJeg står på et fundament bestående af en journalistisk værktøjskasse, udvidet med en uddannelse som lærer, bl.a. fra University of British Columbia i Vancouver, Canada.

Skrivning og undervisning er således vævet fint sammen til en rød tråd, som til stadighed snor sig gennem mit arbejdsliv som skribent, redaktionel igangsætter og skrivecoach.

Som journalist er jeg velbevandret ud i mange facetter af faget, fra nyheder til baggrund, men er især skarp til portrætter, reportage og features. Mennesker og deres historier om hvad der motiverer dem og giver dem styrke til at komme godt igennem livets modgang optager og inspirerer mig. 

Som skrivecoach er jeg inspireret af de Nordamerikanske ikoner, Donald Murray, Don Fry og Roy Peter Clark, der med kreativitet, empati og samtale kan få det bedste frem i enhver skribent. Og jeg har været så heldig at møde og haft lejlighed til at følge deres arbejde på tætteste hold. I Canada fik jeg øjnene op for, hvad canadisk skrivepædagogik kan trylle frem af skrivelyst og begejstring, hvilket har påvirket min måde at undervise på, uanset målgruppen.

Som Hormon Carla har jeg specialiseret mig i formidling af viden om kvinder, stress og overgangsalder i forlængelse af udgivelsen af bogen 'Da Super Carla blev hormonforstyrret'. 

Bogen er en beskrivelse af min egen historie om at gå ned med stress og begyndende overgangsalder, om at få forkerte diagnoser, miste sit arbejde, sin indkomst, sit liv, om at rage rundt i uvisheden, og om ikke at kunne få hjælp i det etablerede sundhedsvæsen. Jeg var sygemeldt i mere end et år, uden at få det bedre, da jeg tog sagen i egen hånd - og er vendt tilbage til et liv i balance, hvor jeg igen kan arbejde og føre et indholdsrigt liv.  Det holder jeg holder foredrag og saloner om  i virksomheder, foreninger og ved private komsammener.

Det er mit ønske at hjælpe kvinder, der føler sig klemt og glemt i sundhedsvæsenet, når det gælder rod i hormonsystemet, med information om, hvordan man bedst muligt kan hjælpe sig selv. Information alene gør det naturligvis ikke, og kan ikke stå i stedet for et besøg hos lægen. Men det er min erfaring, at kvinder er nødt til at forstå, hvad det er for forandringer vores kroppe og vores hormonsystem går igennem, ikke mindst i årene før, i og efter overgangsalderen, mens hormonspejlet er under forandring, for at kunne komme bedst muligt igennem disse år. 

 

hormoncarla.png