Døjer du med: 

 • Stress
 • Søvnløshed
 • Angst/depression
 • Hede/svedeture
 • Humørsvingninger
 • Hukommelsestab
 • Hyppig tissetrang
 • Trang til at stå af ræset
 • Behov for at være alene
 • Udmattelse
 • Åndelig hunger
 • Gider ikke at være social

Så er du måske i overgangs-alder?

Vidste du, at kvinders hormoner begynder at ændre sig midt i 30'erne, og at de hormonelle forandringer fortsætter, til vi er omkring 60. Hormonelle forandringer som 85 procent af os kan mærke, enten fysisk eller psykisk. Nogle lister sig gennem overgangsalderen og mærker ikke det store, men mange af os bliver hårdt ramt, især hvis vi samtidig lever et stresset liv. 

 

Læs bogen

Læs min personlige historie om at få diagnosen stress, være sygemeldt i over et år, og finde ud af, det var en begyndende overgangsalder, der var årsag til, at jeg var så syg.  Hvad siger eksperterne, og hvor er der hjælp at hente?
Bogen fås også som lydbog og e-bog Her

Online-kursus

'Overgangsalderen - alt det din læge ikke fortæller dig'.
Det er titlen på dette kursus, der giver dig en grundlæggende indsigt, hvad der er på færde i din krop, psyke og sjæl. En indsigt der er afgørende for, hvor godt du kan navigere gennem denne til tider udfordrende periode af livet. Kurset forklarer også, hvordan stress og overgangsalder hænger sammen samt vigtigheden af at rydde op i hormonforstyrrende stoffer i dine omgivelser, men også dit tankegods. Du kan se indhold og pris her Her


 • Da Super Carla blev hormonforstyrret

  supercarla.jpg

  DKK 99,00 inkl. moms

  “Fantastisk bog. Så rart at vide, man ikke er alene om det.”

  Læser

 • Dorthe Oxgren

  “Supergodt oplæg. Dorthe har en stor viden om emnet, og formidlingen er i top.”

  Deltager i salon

 • Dorthe Oxgren

  “Jeg begyndte at græde under foredraget. Det gav så god mening. Det ramte mig spot on. ”

  Deltager ved foredrag

Om Hormon Carla

Hormon Carla er et forum for og om kvinder, stress og overgangsalder, som er opstået, efter min bog ‘ Da Super Carla blev hormonforstyrret’ udkom i 2017. Forummet består af hjemmesiden her, nyhedsbrev, foredragsvirksomhed og sociale medier.

Bogen er en beskrivelse af min egen historie om at gå ned med stress og begyndende overgangsalder, om at få forkerte diagnoser, miste sit arbejde, sin indkomst, sit liv, om at rage rundt i uvisheden, og om ikke at kunne få hjælp i det etablerede sundhedsvæsen.

Jeg var sygemeldt i mere end et år, uden at få det bedre, da jeg tog sagen i egen hånd – og er vendt tilbage til et liv i balance, hvor jeg igen kan arbejde og føre et indholdsrigt liv. 

Hormon Carla er opstået, fordi jeg ustandseligt støder på kvinder i 40’erne og 50’erne, der døjer med alskens symptomer og sygdomme, og som har svært ved at blive hørt og taget alvorligt i sundhedsvæsenet. Jeg er ikke læge eller behandler, men formidler. Jeg er journalist og underviser og havde et ønske om at skrive den bog, jeg gerne selv ville have læst, mens jeg var syg. En bog der kunne fortælle mig, at jeg ikke var alene, at man kan blive rigtig syg i krop og sind, når hormonerne er ude af balance, og at kvinder midt i livet er ekstra følsomme over for stress. Men også en bog, der kunne fortælle mig, at der hjælp at hente, og det er muligt at rejse sig igen i en både mere sårbar men også styrket udgave af sig selv. 

Det er mit ønske at hjælpe kvinder, der føler sig klemt og glemt i sundhedsvæsenet, når det gælder rod i hormonsystemet, med information om, hvordan man bedst muligt kan hjælpe sig selv. Information alene gør det naturligvis ikke, og kan ikke stå i stedet for et besøg hos lægen. Men det er min erfaring, at kvinder er nødt til at forstå, hvad det er for forandringer, vores kroppe og vores hormonsystem går igennem, ikke mindst i årene før, i og efter overgangsalderen, mens hormonspejlet er under forandring, for at kunne komme bedst muligt igennem disse år. 

Instagram