Hvor på den følelsesmæssige stige er du?

3-kopi

1

Hvor på den emotionelle stige befinder du dig? Dine følelser er din indre GPS, der hele tiden guider dig i den rette retning i dit liv, hvis du vel og mærke lytter efter. Særligt i overgangsalderen og under stress kan det betale sig at blive mere lydhør over for den indre vejledning, når energi og humør bliver påvirket af de mange forandringer, fysisk, psykisk og åndeligt. 


Lever du dit liv i tillid og glæde, eller er din tilværelse overvejende præget af tvivl og bekymringer? 

Hver en tanke afstedkommer en følelse. Hvorvidt følelsen er rar eller ubehagelig, kan du mærke i kroppen. Når du bliver bange eller stresset, trækker kroppen sig sammen, og omvendt, hvis du er glad og tilfreds, er din krop afslappet og dit kropssprog roligt og åbent.

I løbet af dagen tænker vi 60.000-80.000 tanker. De fleste af dem kører i ring. Det er gamle tanker, om ting der kan gå galt, ting du ikke kan finde ud af, eller erfaringer fra dit liv, hvor noget gik galt. Kort sagt, gammelt tankegods fra fortiden, som vi gylper op og sluger, igen og igen. De negative tanker får kroppen til at trække sig sammen og kan give anledning til både psykisk og fysisk ubehag og sygdom. 

Ofte har vi ikke lært at give udtryk for ubehagelige følelser som vrede, angst og sorg. I stedet har vi lært at sluge dem for at kunne passe ned i de ofte for små kasser, vi er blevet puttet ned i som børn, af vores familier, af skolen og det omgivende samfund og de normer, der herskede, da vi voksede op. Den vrede og frustration, der følger i kølvandet, bliver lagret i kroppen, hvis ikke du får ventileret dem Og det behov giver sig ofte til kende i overgangsårene eller under stress, både fordi hormonerne svinger frem og tilbage og påvirker humøret, men også fordi, at det er i denne periode af dit liv, at gammelt fortræd kommer op til overfladen og kræver, at du kigger nærmere på det.

Det kan bl.a. komme til udtryk gennem:

  • Søvnløshed

  • Angst og uro

  • Svimmelhed

  • Smerter

  • Generel mistrivsel

Du kan øve dig i at klatre op ad stigen ved at blive bevidst om dine følelser, og dernæst række ud efter en tanke, der føles lidt bedre. Det kræver opmærksomhed og træning. Følelserne skifter gennem dagen, fra time til time, fra et minut til et andet. Der sker ting i dit liv, du ikke kan styre, og som sender dine følelser på rejse. Det kan også være en tanke, der trigger en gammel følelse af mindreværd og skyld, lige som når du hører et stykke musik fra fortiden, der øjeblikkeligt udløser et minde.

At gå fra bekymring til skuffelse er en forbedring, omend der stadig er et stykke til at blive glad. At gå fra frustration til klarhed føles som en stor lettelse, ligesom tilgivelse af sig selv eller andre kan føles som måde at blive sat fri - af gammel vrede.

At blive bevidst om tankemønstre og de følelser, det afstedkommer, træner jeg med klienter, der kommer til hypnoterapi. I let trance kan man skyde genvej til at ændre udtjente overbevisninger. Det er tanker, som står på repeat, og som ender med at blive overbevisninger, der bliver underlægningsmusikken i vores liv og kan gøre det svært at foretage ændringer i livet.

Har du brug for hjælp til at ændre overbevisninger, der forhindrer dig i at leve dit liv fuldt ud, kan du læse mere om hypnose, sessions og priser.
Læs mere her

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar