Er du styret af, hvad andre siger om dig?

Postitnote

Selv om overgangsalderen kan være særdeles kaotisk og besværlig, så er det også en periode af dit liv, hvor du har lejlighed til at frigøre dig fra tidligere tiders snærende bånd. I de indledende faser af overgangen er det ofte de fysiske og psykiske symptomer, der fylder mest, og gør det svært at få øje på noget som helst befriende ved denne periode af dit liv. Men når de hormonelle udsving flader ud, og det gør de, så er der noget, der bliver nemmere. Og det er ofte i denne fase, at man tager hul på at rydde op i gamle vaner og adfærd, som ikke længere passer til den kvinde, du nu er.

Prøv at lukke øjnene og forestil dig, at alle de meninger og holdninger, som andre mennesker har om dig, er klæbet til dig som små gule post it notes. Meninger og holdninger, som har betydning for, hvad du synes om dig selv og for måden, du gebærder dig på. Er du god nok, samarbejdsvillig nok, flittig nok, sød nok, rummelig nok osv? Læg mærke til, hvor mange der er. Læg mærke til, hvem der har anbragt dem der. Dine forældre, kolleger, børn, familie, partner, venner, naboer eller dig selv?

Du bliver måske overrasket over, hvor mange der er, og hvor tykt laget er. Men det smarte ved disse post it notes er, at de sidder ganske løst fast, og du med lethed kan knipse dem af. Forestil dig nu, at du samler alle lapperne i en bunke, hvorefter du brænder dem af  på et bål foran dig. 

Læg mærke til forandringen. Tavlen er blevet vasket ren, og det er nu op til dig at beslutte, hvilke gule lapper, du gerne vil have. De gule lapper er blot symbol på de overbevisninger, du har bygget dit liv på. Men ofte er de overbevisninger ikke vores egne, mange af dem arver vi fra vores familie, eller vi overtager andres overbevisninger for at passe ind i et (menings)fællesskab. 

Når vi rammer overgangsalderen er mange af os veltrænede i at leve op til andres forventninger, og i en sådan grad, at vi slet ikke er i kontakt med vores egne behov og ønsker. Det er bl.a. det, vi mærker i form af stress, udmattelse og træthed. Din underbevidsthed, som er uløseligt forbundet med din krop, forsøger at gøre dig opmærksom på, at der er noget, du skal ændre på.

Det er noget af det, jeg hjælper kvinder med gennem hypnose. At ændre de overbevisninger, der spænder ben for at kunne leve sit liv i overensstemmelse med den, du i virkeligheden er. Du kan læse mere om hypnose her: HER

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar