Lyt til din sjæls stemme

edz-norton-j5itydU55FI-unsplash

"Intuitionen er sjælen, der kalder på dig i mellemrummet mellem to tanker".

Sådan lyder et citat af den indisk-amerikanske læge og spirituelle lærer, Deepak Chopra, og det  beskriver så fint, hvad der sker, når vi oplever en klar følelse af at vide, hvorvidt noget er rigtigt eller forkert. Du kan ikke logisk forklare, hvor du har den viden fra. Du ved det bare instinktivt. 

Du ved også, når du har overhørt stemmen, og trumfet dine logiske argumenter igennem, for derefter at se, at det var en dum beslutning. Du skulle alligevel have lyttet til den lille knugen i maven, stemmen i hovedet eller det prik på skulderen, der meldte sig.

I overgangsårene bliver sjælens stemme stærkere. Det er således alletiders mulighed for at udvikle nye resurser og opnå større indsigt i samspillet mellem krop, sind og ånd. Intuitionen kan også være svær at komme udenom, for hvis ikke du kan eller vil lytte - så tager kroppen over - og begynder at larme i form af symptomer. Smerter i hoved, nakke og skuldre er eksempelvis ofte gamle ubearbejdede følelser, der giver sig til kende. 

Det oplevede jeg selv, da hormonudsvingene var på sit højeste.  Det var en følelse af at miste mit indre kompas, samtidigt med at kroppen udviklede sære symptomer. Pludselig kunne jeg ikke finde hoved og hale i, hvad der var rigtigt og forkert. Jeg havde mistet kontakten til mig selv. 

Den var jeg nødt til at genfinde, så jeg måtte i gang med at træne. I starten var det svært, fordi man nemt bliver usikker på, hvorvidt det er ønsketænkning eller intuition, der giver sig til kende. Men her er et par fif:

  • Sjælens stemme er rolig i modsætning til hektiske og ængstelige tanker
  • Sjælens stemme kommer tilsyneladende ud af ingenting. Mens tanker er udløst af udefrakommende situationer
  • Sjælens stemme  åbner dig for nye muligheder. Tanker lukker dig i og får dig til at føle, du sidder fast
  • Sjælens stemme kommer fra den bedste udgave af dig selv. Tanker kommer fra den lille og ængstelige udgave af dig selv
  • Sjælens stemme løser problemer. Tanker skaber problemer
  • Sjælens stemme kommer til dig en eller to gange, giver dig en aha-følelse og forsvinder igen. Tanker møver sig på og kører i ring
  • Sjælens stemme overvælder dig ikke, heller ikke selv om den fortæller noget, du ikke har lyst til at høre. Tanker kan få dig til at gå i panik

Du kan også øve dig, når du f.eks. er ude og gå en tur. Prøv at lade intuitionen guide din rute og læg mærke til, hvor du så kommer hen. Har du en hel dag til rådighed, hvor du ikke skal noget, så sæt den af til at lytte til intuitionen, og se hvordan den dag kommer til at forme sig. Tit har vi kalenderen og hovedet fuldt af planer og rutevejledninger, og går således glip af de små mirakler i hverdagen.


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar