Det ubevidste styrer dit liv

skovbund


SKÆBNE: "Indtil vi gør det ubevidste bevidst, vil det blive ved med at styre vores liv, og det kalder vi for skæbne."  Sådan sagde den schweiziske psykiater Carl Jung.
Det bliver ekstra tydeligt i overgangsårene, hvor tankerne begynder at myldre, og det er ikke de positive af slagsen.
Men du kan arbejde med dit tankegods, så det ikke bliver din skæbne. Men det kræver opmærksomhed og  træning. Vores hjerner er plastiske, det vil sige, vi kan forme den og omforme den.
Forestil dig dine tanker som stier i en skov. De stier, du går ad dagligt, er brede,  underlaget er jævnt, og de er nemme at begive sig nedad. Her er ingen forhindringer på vejen. 

Ud i det ukendte

Hvis du vil ændre dine tankemønstre, må du billedligt talt begive dig ind i skoven, udenfor stisystemet. I starten føles det usikkert, du skal gå mere opmærksomt, for skovbunden er ujævn, og du skal hoppe over forhindringer på vejen. Du føler dig fristet til at finde tilbage til stisystemet, fordi det er nemt og velkendt. Men du ved, at hvis du vil opleve nye hjørner af skoven, give plads til nye, positive tanker, så må du gå ud i det ukendte. Det ukendte vil også blive kendt i takt med, at du skaber nye, fine stier i din hjerne, som dine nye, konstruktive tanker kan spadsere ad. 

  1.  Begynd at undersøge dine tanker om et givet område af dit liv. Et område der kalder på dine negative tanker. Lav en dagbog og skriv dem ned der. Det er vigtigt, for der sker noget, når du fælder dem ned ned på papir, fremfor de kører i ring i hovedet. Det kan sagtens foregå over flere dage, hvor du går til og fra dine skriverier. Jo flere negative tanker, du kan gribe dig selv i, desto bedre. Det øger din bevidsthed om dine tankemønstre. Efterhånden vil du begynde at se vanviddet i alle de negative tanker, der kører rundt med dig og giver anledning til, at du føler dig dit liv kører i den samme, kedelige rille.
  2. Kig efter et mønster i dine tanker. Kan du se, hvilke overbevisninger, der ligger til grund for, at du tænker som du gør? Hvilke historier fortæller du om dig selv og andre. Måske har du negative tanker om dit udseende, din økonomi, dine evner. Det kan være udsagn som, "jeg er blevet (for) gammel" eller "Jeg er kun noget i kraft af det, jeg præsterer", eller "det kan jeg ikke, for jeg har ikke en rig onkel, mand, moster.....".

Jeg er ikke nok

Du vil højst sandsynligt nå frem til, at du har en grundlæggende overbevisning om, at du ikke er nok! At du ikke er god nok, ikke føler dig elsket nok, føler dig afvist, udstødt eller udenfor fællesskabet, eller at du skal arbejde hårdt for at blive accepteret eller for at tjene dine penge.
Vi har allesammen grundlæggende overbevisninger, der kan føles som benspænd i vores liv, og mange af dem arver vi fra vores familie. Og så længe de er ubevidste, ender de med at blive vores skæbne. Men sådan behøver det ikke at være. 
At arbejde systematisk med sine tanke og luge ud i ukrudtstankerne har stor betydning for vores velbefindende, fysisk som psykisk. 
Husk på, at en overbevisning blot er en tanke, du har tænkt tilstrækkeligt mange gange. 
Ved hjælp af hypnose kan man skyde genvej til ændre disse overbevisninger, fordi man under hypnose kommer direkte i kontakt med underbevidstheden, hvorfra op mod 95 procent af al vores adfærd styres.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar