Hypnose mod skriveblokeringer

fokus.jpeg

ULYST: Skriveblokeringer kender de fleste. Den der frustrerende situation hvor noget skal skrives, men du kan ikke komme i gang. Du har ulyst, nogle gange decideret modstand mod at skrive. Måske kommer du i gang, men hver sætning er en kamp. Du føler dig udmattet, tvivler på dig selv og dit skriv, og har allermest lyst til at opgive. 

Selv professionelle skribenter oplever skrivekriser, hvor intet nyt vil frem, hvor lysten til at skrive og troen på sig selv som skribent er forsvundet. Andre lever et helt liv med opfattelsen af sig selv som dårlige skribenter, selv om de har værktøjskassen fyldt med brugbare skriveteknikker. 

Underbevidste benspænd 
Men selv med de rette teknikker, så kan skriveprocessen stadig være udmattende. Mange gange handler besværligheder med at skrive hverken om talent eller teknik, men om de underbevidste programmer, der aktiveres og spænder ben for os i processen. For op imod 95 procent af vores adfærd er styret af vores underbevidste programmering, herunder vores oplevelse af at skrive.

Du tænker eksempelvis ikke over, hvordan du skal sætte fødderne, når du går. Du går bare. Kører du bil, og ikke længere er nybegynder, så tænker du heller ikke længere over, hvornår du skal koble ud, skifte gear eller bremse op. Måske kender du følelsen af at være nået til din destination, mens du forskrækket opdager, at du overhovedet ikke kan huske, hvilken vej, du er kørt?  Men du er kommet sikkert og hel frem.

Det kan du takke din underbevidsthed for. Mens du havde travlt med at tænke på alt muligt andet end trafik og bilkørsel, så tog, 'autopiloten' over, og det er ret smart.

Følelsernes sprog
Men ikke alle vores programmeringer er lige smarte. Hvis man tilstrækkelig mange gange har fået at vide i skolen, at man er dårlig til at skrive, og fået yderligere syn for sagen af lærerens røde streger i selskab med en dårlig karakter, så kan det også blive til et program, der lægger sig i underbevidstheden. Og programmet aktiveres hver gang, du står i en lignende situation. Det vil sige, hver gang du skal skrive, uanset hvor veluddannet og bevidst du er.

For disse programmeringer lader sig vanskeligt ændre mentalt. Underbevidstheden taler nemlig kun følelsernes sprog og kan ikke kende forskel på virkelighed og fantasi. Så vil du for alvor gøre op med skriveblokeringerne, skal du i kontakt med underbevidstheden. 

Opdater din indre harddisk
Det kan man gøre ved hjælp af hypnose. Under hypnosen kan man finde frem til den første gang, du havde en ubehagelig oplevelse med at skrive. Den første gang du krympede dig, følte dig uduelig eller blev ked af det, fordi nogle dømte dine skriverier som dårlige. 

I underbevidstheden kan man overskrive det gamle uhensigtsmæssige program med et nyt og positivt. I lighed med når du opdaterer dine programmer på computeren.

Flydende og fornøjeligt
Jeg har i en rum tid brugt selvhypnose som et middel til at være mere fokuseret, når jeg skal skrive. Det er især godt, når jeg har en deadline eller ikke kan bruge oceaner af tid på at skrive. Med hypnose er det som om, pennen bliver spidset, og skriveprocessen flyder lettere.

Kan man hypnotisere sig selv? Ja, det kan man, og i virkeligheden er al hypnose selvhypnose. Man er hverken bevidstløs eller uden kontrol under hypnose. Det er en tilstand, der minder om at dagdrømme eller være dybt optaget af en film eller bog. Her er er man dybt afslappet men fokuseret. I denne tilstand kan man omprogrammere de gamle uhensigtsmæssige programmer, der kan spænde ben for skrivelysten, og gøre skrivearbejdet både lettere og mere fornøjeligt.  

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar