"At skrive er at tænke"

rob-schreckhise-8zdEgWg5JAA-unsplash (1).jpg

BLOKERING: Citatet stammer fra den amerikanske Pulitzer Prize-vinder, forfatter og skrivecoach Donald Murray, der meget fint beskriver, hvorfor det at skrive er meget mere end at sætte ord sammen. 

At skrive godt og præcist er blevet endnu mere påtrængende i informationssamfundet, for uanset hvilken funktion man skal bestride, så vil det indebære et eller andet omfang af skriftlig kommunikation. Ofte, især på de digitale platforme, med begrænset plads til at formulere sig, hvilket stiller store krav til skarphed og præcision.

Det er også meget personligt at skrive, fordi vi investerer noget af os selv i det, vi udtrykker og den måde, vi udtrykker os på. Derfor bliver vi også ramt af præstationsangst i særlig høj grad, når vi skal skrive noget, andre skal læse. For hvad nu hvis  man bliver dømt ude på sit skriv, så føles det som at blive dømt ude som menneske.  

Mange mennesker slæber rundt med fejlagtige opfattelser af, at de ikke kan skrive, og så undlader de at gøre mere ved det. Men ofte baserer de opfattelser sig på tidlige erfaringer fra skoletiden.

Det kan være en tankeløs bemærkning eller en skolelærers alt for hidsige røde rettelser, der har sat sig spor i underbevidstheden og spænder ben for dig, hver gang du skal skrive. Men sådan behøver det ikke være. Læs mere her

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar